Početna Sve novosti

Sve novosti

16.08.2023.
Alfin virtualni kabinet -Obavijest korisnicima

Drage korisnice i korisnici Alfinog virtualnog kabineta početak je nove školske godine, stoga vas molimo da se prijavite kako biste u novoj školskoj godini 2023./2024. imali pristup Alfinom virtualnom kabinetu. 

Pročitaj više
10.08.2023.
Simpozi o životu i djelu Benjamina Tolića

U kinodvorani u Posušju 10. kolovoza održan simpozij naziva „Život i djelo Benjamina Tolića“. Održava se povodom 80. obljetnice njegovog rođenja, a okupio je mnoge prijatelje i kolege, uglednike iz javnog i političkog života.

Pročitaj više
09.08.2023.
Novo na našoj stranici i u knjižari ALFA

Christy Brown rođen je s cerebralnom paralizom, a liječnici su ga otpisali još kao bebu. Usprkos lošim prognozama to je dijete skrivalo iznimno maštovit, osjećajan i snažan um pisca, koji se kasnije pridružio velikanima irske književnosti.

Pročitaj više
06.05.2023.
Predavanje prof. Željke Butorac na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar

U okviru Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2023. g. u petak je u organizaciji Naklade Alfa d.o.o. Mostar, a u suradnji sa Zavodom za školstvo Mostar i Zavodom za odgoj i obrazovanje Županije Zapadnohercegovačke, za učitelje osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije, održano stručno usavršavanje o temi Učenici s teškoćama u učenju.

Pročitaj više
02.05.2023.
Druženje s autorom omiljenih lektira – Božidar Prosenjak u posjetu našim školama

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se svake godine 23. travnja, na dan smrti velikih svjetskih književnika Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa.
Tim povodom, u organizaciji Naklade Alfa d.d. Mostar, smo upriličili književne susrete u našim školama s učenicima razredne i predmetne nastave.

Pročitaj više
15.04.2023.
Stručna usavršavanja za učitelje razredne nastave u Mostaru i Livnu 13. i 14. travnja 2023. g.

Proljetni raspust i odmor za učenike, ne znači i odmor za njihove učitelje. Iako se nastava ne održava, učitelji su posvećeni izvršavanju raznih administrativnih obveza. Mnogi učitelji koriste prigodu za stručna usavršavanja, kako bi se upoznali s novim trendovima u obrazovanju i unaprijedili svoja znanja.

Pročitaj više
11.04.2023.
MoStart – digitalna transformacija obrazovanja

MoStart je prva međunarodna konferencija na temu digitalizacije u obrazovanju i primjene metoda umjetne inteligencije. Cilj ovog znanstvenog skupa je okupiti stručnjake koji se bave umjetnom inteligencijom i njenom primjenom u svim područjima ljudskog života, a posebice u obrazovanju. MoStart će se održati u Mostaru, Bosna i Hercegovina od 18. travnja do 20. travnja 2023.

Pročitaj više
30.03.2023.
Svjetski dan olovki 30. ožujak

Danas je Svjetski dan olovki, dan posvećen ovom jednostavnom, ali izuzetno korisnom priboru za pisanje. Olovke su jedan od najčešće korištenih predmeta u svakodnevnom životu, bez kojih bi nam bilo teško zamisliti obavljanje mnogih zadataka.

Pročitaj više
27.03.2023.
Uručena nagrada za drugo mjesto na likovnom natječaju Međunarodni dan...

Posjetili smo OŠ Viktorovac Sisak i uručili nagradu za drugo mjesto na likovnom natječaju Međunarodni dan… učenici VI. c razreda Korneliji Škrinjar.

Pročitaj više
20.03.2023.
Danas je prvi dan proljeća “Nema zime koja traje zauvijek, niti proljeća koje preskače svoj red.“

Proljeće donosi nove boje, mirise i zvukove u prirodu. Drveće počinje pupati, a cvjetovi se otvaraju na poljima i vrtovima. Ptice se vraćaju iz svojih migracija i počinju graditi gnijezda za parenje. Sve je ispunjeno novim počecima i nadom.

Pročitaj više
17.03.2023.
Održano natjecanje srednjoškolaca u pisanju i recitiranju poezije

Županijskim natjecanjem učenika srednjih škola u pisanju i recitiranju poezije zatvorena je manifestacija Dani hrvatskoga jezika 2023. godine.
Manifestaciju tradicionalno, kao spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, a u svrhu promicanja čistoće hrvatskog jezika u javnoj uporabi, organizira Zavod za školstvo Mostar.

Pročitaj više
14.03.2023.
ELT seminari od 6. do 10. ožujka 2023. godine

Nakon tri godine profesori engleskog jezika ponovno su imali prigodu stručnog usavršavanja na seminarima u organizaciji Naklade ALFA i Express Publishing-a u više gradova Bosne i Hercegovine. Gost predavač George Kokkolis - Papadopoulos, ELT cosultant, predstavio je zanimljivu temu "Homework in the 21st century".

Pročitaj više
10.03.2023.
Svečana dodjela nagrada za najbolji likovni rad Naklade ALFA d.o.o. Mostar

Proglasili smo pobjednicu ovogodišnjeg jedanaestog po redu likovnog natječaja za učenike osnovnih škola od šestog do devetog razreda koji nastavu pohađaju po planu i programu na hrvatskom jeziku. Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja je Međunarodni dan…

Pročitaj više
24.02.2023.
Maškare ča mogu maškare…

I ove je godine pokladni utorak u našim školama obilježen veoma kreativno i s puno veselja.

Vedroga duha, pretvarajući se na jedan dan u nešto što zapravo nisu, naši učenici na najljepši način pokazuju koliko je važno običaje pokladnoga utorka njegovati i čuvati od zaborava. Na taj način predstavljaju bogatstvo tradicije našega puka na ovim prostorima.

Pročitaj više
13.02.2023.
Svjetski dan radija

Svjetski dan radija obilježava se 13. veljače svake godine kako bi se istakla važnost radija u društvu i kulturi. Odluku o obilježavanju Svjetskog dana radija donijela je Opća skupština UNESCO na prijedlog Španjolske u znak sjećanja na 13. veljače 1946. godine kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda.

Pročitaj više
11.02.2023.
Valentinovo - dan zaljubljenih

Običaji vezani za Valentinovo razvijali su se u Europi tijekom srednjeg vijeka, a zatim su se proširili na cijeli svijet. Dan zaljubljenih postao je sinonim za izražavanje ljubavi i pažnje prema voljenoj osobi putem poklona, cvijeća i romantičnih izlazaka i putovanja.

Pročitaj više
14.01.2023.
Održana edukacija za mentore i učitelje ŽZH

Edukacija za mentore i učitelje koja se održala 4. siječnja 2023. g. u OŠ Ruđera Boškovića Grude, bila je usmjerena na savjetovanje učitelja o novoj reformi obrazovanja. Cilj ovog događaja bio je pružiti učiteljima potrebna znanja i vještine kako bi mogli uspješno prilagoditi svoje nastavne metode i pristupe novom kurikulumu koji donosi reforma obrazovanja.

Pročitaj više
08.12.2022.
Nagradna igra za najljepše uređene Božićne jaslice u školi

Vrijeme je došašća, adventa. Gradovi, ulice, kuće, okućnice polako oblače blagdansko ruho. Odrasli i djeca uljepšavaju proslavu Božića i u veselom tonu iščekuju novu godinu. Tako i naše škole polako poprimaju vesele boje blagdana. Učenici zajedno s osobljem škole uređuju svoje prostorije i učionice raznim ukrasima, a tu su i tradicionalne Božićne jaslice.

Pročitaj više
06.12.2022.
NATJEČAJ NAJBOLJI LIKOVNI RAD 2022-2023

Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja Plakat – Međunarodni dan…..
Već tradicionalno desetu godinu za redom početkom mjeseca prosinca, prije odlaska na Božićne praznike i zimski raspust, pozivamo učenike na nagradni likovni natječaj.

Pročitaj više
30.11.2022.
Advent u ALFI

Prosinac je na pragu, doba pripreme i proslave Božića kršćanskog blagdana i veselog okončanja godine i dočeka nove, nadamo se mirnije, uspješnije i veselije.

Pročitaj više
28.11.2022.
Živa knjižnica

Živu knjižnicu, taj jedinstveni susret književnika sa svojim čitateljima, posjetio je veliki broj učenika i profesora te znatiželjnih posjetitelja. Organizatori su se i ove godine potrudili da Galerija kraljice Katarine postane mjesto nezaboravnog susreta, dobre komunikacije i novih poznanstava.

Pročitaj više
24.11.2022.
Biblioterapija i očuvanje mentalnoga zdravlja

Može li nam knjiga biti najbolji prijatelj? U posljednje vrijeme sve rašireniji oblik terapije umjetnošću pokazuje nam kako knjiga čovjeku može biti itekako važna. O ovoj temi organizirano je zanimljivo predavanje i radionica u Narodnoj knjižnici HNŽ-a Mostar.

Pročitaj više
16.11.2022.
44. Interliber

Alfa d.d. Zagreb predstavila se na međunarodnom sajmu knjiga učila -  44. Interliberu  

Pročitaj više
08.11.2022.
Književni susret u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar

U okviru Mjeseca hrvatske knjige u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru upriličen je susret s književnicom Jasnom Ćorić.
Profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i spisateljica Jasna Ćorić javnosti je od ranije poznata i po emisijama koje uređuje i vodi na Radiopostaji Mir Međugorje, međutim, svojim prvijencem, zbirkom priča Kaleidoskop, koja je prije godinu dana objavljena u nakladništvu Alfe d.d. Zagreb, plijeni pozornost čitateljske publike.

Pročitaj više
31.10.2022.
Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha su dani zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada.

Pročitaj više
23.10.2022.
Predstavljanje nove knjige pjesama Veselka Koromana

Mostar, 14.listopada 2022.: Na maloj sceni HNK-a Mostar predstavljena je zbirka poezije Bit ću negdje, hercegbosanskog pjesnika i književnika Veselka Koromana. U promociji su sudjelovali: Ivan Vukoja, prof.dr.sc. Ivo Lučić i prof.dr.sc. Miroslav Palameta.

Pročitaj više
22.10.2022.
Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Svjetski dan učitelja se obilježava u više od 100 zemalja svijeta pa tako i u Bosni i Hercegovini.

Pročitaj više
05.09.2022.
Dobro došli u školu!

Početak je nove školske godine. Stigao je dugo očekivani 5. rujan, poseban dan za mnoge učenike, roditelje i učitelje. Datumu će se zasigurno najviše razveseliti učenici koji prvi put sjedaju u školske klupe.

Pročitaj više
04.07.2022.
10. ROĐENDAN KNJIŽARE ALFA

Izvlačenjem sretnih dobitnika koji su sudjelovali u nagradnoj igri knjižare ALFA proslavljen je 10. rođendan knjižare.

Pročitaj više
13.05.2022.
IN MEMORIAM profesoru, kolegi, prijatelju i suradniku Nikoli Čuturi

Dana 4. svibnja iznenada nas je napustio naš dragi prijatelj i kolega Nikola Čutura.
Nikola, inače profesor kemije u Gimnaziji fra Grge Martića Posušje, surađuje s našom izdavačkom kućom skoro od samih početaka rada Naklade Alfa Mostar. Od 2006. godine Nikola radi na izradi udžbenika iz kemije za 7. i 8. razred te je angažiran kao promotor Alfinih udžbenika, djeluje na području ŽZH i HBŽ.

Pročitaj više
27.04.2022.
POZIVAMO VAS NA PREDSTAVLJANJE KNJIGE MATEJA ŠKARICE

HRVATI BOSNE I HERCEGOVINE nasljeđe i izazovi budućnosti Mateja Škarice

Promocija će se održati u četvrtak 28.4.2022. u 18 sati u Maloj dvorani HD herceg stjepana Kosače.

Pročitaj više
21.04.2022.
Predstavljena zbirka autobiografskih priča za djecu "Kaleidoskop"

''Ljudi su imali više vremena jedni za druge, za one sitnice koje život čine ljepšim, a čini mi se da danas toga nema'' 

Pročitaj više
13.04.2022.
Predstavljanje zbirke autobiografskih priča „Kaleidoskop“, autorice Jasne Ćorić

20. travnja 2022. godine u 19 sati u Galeriji Kraljice Katarina Kosača. 

Pročitaj više
14.03.2022.
URUČENE NAGRADE ZA NAJBOLJI LIKOVNI RAD

Tema ovogodišnjeg jubilarnog 10. likovnog natječaja je Priče iz davnine – legende i mitovi (moga zavičaja).

Pročitaj više
18.02.2022.
URUČENA NAGRADA ZA "NAJLJEŠPŠE JASLICE 2021."

Lektira je stigla u ruke učenika osnovne škole "Bila".

Pročitaj više
07.12.2021.
NATJEČAJ NAJBOLJI LIKOVNI RAD

Tema ovogodišnjeg natječaja - Priče iz davnine – legende i mitovi (moga zavičaja).

Pročitaj više
01.12.2021.
„Nove spoznaje bacaju svjetlo na povijesne ljude i događaje“

U labirintu versajsko-vidovdanske Jugoslavije: Hrvatsko pitanje u očima francuske politike, 1914.-1929. naziv je knjige autora prof. dr. Mire Kovača koja je predstavljena na Sveučilištu u Mostaru.

Pročitaj više
26.11.2021.
Black weekend web popusti

Izvrsne popuste potražite i u našoj web prodaji.

Pročitaj više
17.08.2021.
LAKŠI POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Za sretan početak nove školske godine knjižara ALFA omogućuje pogodnosti za svoje vjerne kupce.

Pročitaj više
19.07.2021.
ŽENA S PLANOM

Nikolina Bakula: Maye je pristupačna, što otvara prostor mogućoj organizaciji promocije u Hrvatskoj

Pročitaj više
26.06.2021.
9. ROĐENDAN KNJIŽARE ALFA

Izvlačenjem sretnih dobitnika koji su sudjelovali u nagradnoj igri knjižare ALFA proslavljen je 9. rođendan knjižare.

Pročitaj više
13.05.2021.
OTVORENA PRVA ALFA UČIONICA

Ulaganje u obrazovanje, ulaganje je u budućnost! Učitelji su budućnost!

Pročitaj više
22.04.2021.
DAN HRVATSKE KNJIGE

Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio Juditu.

Pročitaj više
16.04.2021.
Koliko i što se čita(lo) u pandemiji?

O tome koliko i što se čita(lo) u pandemiji, otkrila je Ana Babić, direktorica Naklade ALFA u čijem je vlasništvu Knjižara ALFA u Mepas Mall-u u razgovoru sa Snježanom Delić.

Pročitaj više
19.03.2021.
ELT webinar

Express Publishing & Naklada ALFA nastavili su tradiciju organiziranja proljetnih seminara za profesore engleskog jezika.  

Pročitaj više
15.03.2021.
URUČENE NAGRADE NAJUSPJEŠNIJIM UČENICIMA

"Likovno(st) u 2020. godini" ovogodišnja tema najtječaja Najbolj likovni rad je donijela mnoštvo izvrsnih radova.

Pročitaj više
01.02.2021.
URUČENA NAGRADA ZA "NAJLJEŠPŠE JASLICE 2020."

Školska knjižnica "OŠ BILA" postala je bogatija za jedan lektirni naslov kao pobjednica u natjecanju "Najljepše jaslice 2020".

Pročitaj više
18.12.2020.
NATJEČAJ NAJBOLJI LIKOVNI RAD

Tema ovogodišnjeg natječaja je "Likovnos(st) 2020." 

Pročitaj više
02.12.2020.
Advent u knjižari ALFA 2020.

I ovog Adventa ALFA je priredila mnoštvo sadržaja i pogodnosti za svoje vjerne kupce.  

Pročitaj više
02.12.2020.
EXPRESS PUBLISHING WEBINARI

Webinari za profesore englskog jezika. 

Pročitaj više