Početna Sve novosti Događaji  Najbolji likovni rad Priče iz razreda

 Najbolji likovni rad Priče iz razreda

11.03.2024.
 Najbolji likovni rad "Priče iz razreda"

Ispred knjižare Alfa u subotu 9. ožujka održana je svečanost dodjele nagrada najuspješnijim radovima likovnog natječaja Priče iz mog razreda kojeg već trinaestu godinu zaredom organizira naklada Alfa d.o.o. Mostar u suradnji sa školama iz BiH.

Kao vodeća nakladnička kuća u BiH, Naklada Alfa d.o.o. Mostar, osim udžbeničkog programa i nakladništva, promovira aktivnosti vezane za naše škole, naše drage učitelje i nastavnike, a napose naše vrijedne učenike. Tako je prije trinaest godina začeta ideja koja je do danas izrasla u prepoznatljivu i jedinstvenu manifestaciju na ovim prostorima, a gdje se na originalan i kreativan način promovira likovna kultura, potiče vrsna ilustracija te dječja darovitost i stvaralaštvo. Ovu ideju su podržali naši dragi prijatelji, umjetnici, koji su svojom stručnošću podigli na višu razinu sve ovo što godinama zajedno uspješno stvaramo. Prije svega članovi našeg stručnog povjerenstva: akademska kiparica dr.art Vesna Sušac, akademska slikarica Andrea Šunjić-Bernadić te akademski kipar Toni Marić. Osim promoviranja likovnosti, cilj je svake godine određenu temu povezati s drugim predmetima. Inspiracija za ovogodišnju temu bila je knjiga priča za djecu autorice Ljiljane Vidović Priče iz razreda te je tema veoma uspješno povezana i s predmetom Hrvatski jezik, gdje su se i nastavnici hrvatskoga uključili i svemu ovome dali svoj doprinos. Poslane su nam brojne zanimljive, uzbudljive i šaljive priče i pjesme kojima su učenici obrazlagali svoj likovni rad.
Ove godine izdvojena su i nagrađena dva rada u kategoriji posebni rad, jedan likovni rad koji je dobio najviše glasova pratitelja Facebook stranice Naklada ALFA Mostar te radovi za 3., 2. i 1. mjesto.
Likovni rad koji je dobio najviše oznaka „sviđa mi se“ na Facebook stranici Naklada ALFA Mostar je rad Haruna Halilovića, učenika 6.a razreda OŠ Kreševo.
Posebnu nagradu stručnog povjerenstva dobio je rad Manuele Bosnić, učenice 8.d razreda OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka.
Još jedan rad koji se izdvojio jer je napravljen posebnom tehnikom u formi stripa, s napisanom pričom, je rad Amile Barčilović, učenice 9. razreda OŠ Orašje. Amila je svojim stripom, kako je na dodjeli nagrada istaknula, željela promovirati prijateljstvo i odrastanje na način da svi učenici, njezini vršnjaci, trebaju biti ponosni na uspjehe i sve lijepo što im se u osnovnoj školi dogodilo te još sretniji i otvoreniji za sve izazove koji ih tek u životu čekaju.
Rad učenice 9. razreda iz OŠ Stolac, Katje Marijanović, nagrađen je 3. mjestom, dok je rad učenice 8.2 razreda OŠ Antuna Branka Šimića Mostar, Monike Boban, nagrađen 2. mjestom.
Prvo mjesto stručnog ocjenjivačkog suda likovnog natječaja Priče iz mog razreda osvojio je rad učenice 8.3 razreda Anđele Talić iz OŠ Petra Bakule Mostar.
Svečanost dodjele nagrada ispred knjižare Alfa upotpunila je i književnica Ljiljana Vidović koja je za ovu prigodu doputovala iz Siska kako bi zajedno s nama podijelila radost što je upravo naslov njezine knjige poslužio kao inspiracija za gotovo dvjestotinjak učeničkih likovnih radova te je pohvalila ideju kojom su se na ovaj način uspješno povezali predmeti Likovna kultura i Hrvatski jezik.
Zabavni dio programa uspješno su glazbom, pjesmom i recitacijom upotpunile naše drage učenice iz OŠ Petra Bakule pod mentorstvom nastavnice glazbene kulture Vesne Šarić: Marta Doko iz 6.4 razreda koja je pjevala pjesmu Trebaš li me, Irina Šilić, učenica 6.2 razreda koja je na violini izvela skladbu Pjesma Milana Prebande i Anđela Talić koja je recitirala svoju pjesmu Moj razred.

Pogledajte kratak sažetak događaja.