Početna Sve novosti Zanimljivosti Saten i dragulji

Saten i dragulji

07.02.2024.
Saten i dragulji

Sara Škrobo diplomirana je povjesničarka sa zagrebačkom adresom. Odrasla je u Županji, a dom prepun knjiga i glazbe u ranoj su dobi u njoj probudili knjiškoga moljca i ovisnika o putovanjima. Nakon što je stekla diplomu Filozofskoga fakulteta, uputila se u London gdje je provela tri godine. Tamo su se, tijekom beskrajnih vožnji vlakom do posla, javile prve ideje za priču, koja će se kasnije razviti u roman, a ljubav prema Zagrebu – u kojem je proživjela neke od najljepših godina života – obojila je njezin rad nezamjenjivim slavenskim tonovima. Bijeg je prvi dio serije pod naslovom Saten i dragulji.

Sofija Filipov je zatočena. Život u klasnome društvu pod čizmom nemilosrdnoga diktatora ne nudi mnogo, stoga joj ostaju samo obitelj i jednoličan posao tipičan za kastu Plava.
No sve će se promijeniti kada Sofija sazna da postoji način na koji može spasiti život svoga teško bolesnog djeda. Svijet izvan njezina gradića čini se pun nepoznatih mogućnosti, ali Sofija se ni u ludilu ne nada da će otkriti Trigiju, skrivenu magičnu pokrajinu gotovo potpuno izbrisanu iz kolektivnoga sjećanja.

U jeku priprema za novu pobunu Sofija korača novim, nepoznatim putem na kojemu će se susresti s dotad nezamislivim gubitcima, neočekivanom ljubavi i ogromnim teretom na vlastitim leđima jer je upravo ona ključni dio nadolazeće borbe.

Knjigu možete kupiti ovdje

 

prodaja stanova pik blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi