Početna Sve novosti Događaji Obilježili smo mjesec Hrvatske knjige u knjižari ALFA

Obilježili smo mjesec Hrvatske knjige u knjižari ALFA

02.11.2023.
Obilježili smo mjesec Hrvatske knjige u knjižari ALFA

Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada i do 15. studenoga kako bi se istaknula važnost čitanja lijepe riječi, knjiga i knjižnica.


U tom se mjesecu obilježava i Dan knjige koji se slavi 29. listopada u čast svetog Jeronima, zaštitnika knjiga i knjižnica. Također, 29. listopada je i dan kada je 1846. godine u Zagrebu otvorena prva javna knjižnica, što dodatno naglašava važnost ovog mjeseca za hrvatsku književnost i kulturu.
Tijekom Mjeseca hrvatske knjige organiziraju se brojne manifestacije, poput književnih susreta, promocija knjiga, tribina, izložbi i drugih kulturnih događanja koja potiču ljude na čitanje i upoznavanje hrvatskih autora i njihovih djela. Ova manifestacija također ima edukativnu dimenziju te nastoji osvijestiti javnost o važnosti knjige i čitanja u suvremenom društvu.
Povodom Mjeseca hrvatske knjige 31. listopada održan je književni susret ispred knjižare ALFA na 2. katu Mepas Mall-a s autoricama dječjih knjiga i slikovnica Sonjom Jurić, Andrijanom Mlinarević-Cvetković i Andreom Šunjić-Bernadić. U razgovoru s moderatoricom programa i direktoricom Naklade ALFA Anom Suton autorice su predstavile svoja djela.
Sonja Jurić uz dosadašnja izdanja je u razgovoru posebno istaknula novu 24. knjigu objavljenu u povodu Svjetskog dana zaštite životinja 4.10. Simba & Sony, priča kojom se nastoji potaknuti djecu da brinu o životinjama i štite ih od bilo kakvog zlostavljanja.
Adrijana Mlinarević-Cvetković akademska likovna umjetnica predstavila je slikovnicu Mjesečar gdje su na poseban način ilustrirane pjesme Antuna Branka Šimića. Posebnost ilustracija je u tome što ih je radila zajedno sa svojom kćeri Magdalenom te edukativne slikovnice Godina i Abeceda koje je ilustrirala na tekst pok. Ive Nuić, vrsne književnice i učiteljice.
Andrea Šunjić Bernadić predstavila je svoj prvijenac slikovnicu Juraj i Zmaj. Ovom prigodom najavljujemo i njen nastup na Interliberu 7. studenog gdje će u paviljonu br. 5 predstaviti spomenutu knjigu u sklopu predstavljanja Alfine biblioteke Knjiga za mladež.
Program su svojim nastupom uljepšali su mladi glazbenici Marta Tomović, učenica 4. razreda Osnovne glazbene škole Ivana pl. Zajca Mostar u klasi prof. Najle Komar, Slavo Vidak Azinović, učenik 6. razreda Osnovne glazbene škole Ivana pl. Zajca Mostar u klasi prof. Najle Komar te Petar Rozić, učenik 4. razred Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića Mostar.
Kako je sve to izgledalo možete pogledati u našoj Facebook stranici, a spomenuta izdanja možete pronaći na policama knjižare ALFA kao i u našoj web prodaji.

prodaja stanova pik