Početna Sve novosti Događaji Druženje s autorom omiljenih lektira – Božidar Prosenjak u posjetu našim školama

Druženje s autorom omiljenih lektira – Božidar Prosenjak u posjetu našim školama

02.05.2023.
Druženje s autorom omiljenih lektira – Božidar Prosenjak u posjetu našim školama

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se svake godine 23. travnja, na dan smrti velikih svjetskih književnika Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa.
Tim povodom, u organizaciji Naklade Alfa d.d. Mostar, smo upriličili književne susrete u našim školama s učenicima razredne i predmetne nastave.

Hrvatski književnik i urednik Alfine biblioteke Knjiga za mladež, Božidar Prosenjak, izmamio je osmijeh našim učenicima pojavivši se u njihovim učionicama s naramkom svojih knjiga te punom vrećom uspomena i dogodovština koje su obilježile njegovo djetinjstvo i školovanje. S posebnom pozornošću su pratili kako su se u piščevoj glavi rađale ideje te kako su iz njegova pera potekle zanimljive priče, Sijač sreće i roman Divlji konj, inače njihovo omiljeno lektirno štivo.
Gospodin Prosenjak, iako nije prvi put u našim školama, kazao je kako se svakim posjetom iznova oduševi gostoprimstvom i druželjubivošću naših domaćina, a posebice učenicima koji ga tijekom susreta radoznalo propituju o njegovom životu i stvaralaštvu. Poklone mu i pokoju lijepu riječ dobrodošlice, zanimljivu priču ili autorsku pjesmu, na što ni književnik ne ostaje ravnodušan.

 

                                                                                      Tekst priredila: A. Vlaho