Početna Sve novosti Događaji Stručna usavršavanja za učitelje razredne nastave u Mostaru i Livnu 13. i 14. travnja 2023. g.

Stručna usavršavanja za učitelje razredne nastave u Mostaru i Livnu 13. i 14. travnja 2023. g.

15.04.2023.
Stručna usavršavanja za učitelje razredne nastave u Mostaru i Livnu 13. i 14. travnja 2023. g.

Proljetni raspust i odmor za učenike, ne znači i odmor za njihove učitelje. Iako se nastava ne održava, učitelji su posvećeni izvršavanju raznih administrativnih obveza. Mnogi učitelji koriste prigodu za stručna usavršavanja, kako bi se upoznali s novim trendovima u obrazovanju i unaprijedili svoja znanja.

U suradnji sa Zavodom za školstvo Mostar i Ministarstvom znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Naklada ALFA je organizirala stručna predavanja dr. sc. Mile Bulić za učitelje razredne nastave u nadležnosti navedenih ustanova.
Tema predavanja Koncept energija u kurikulumu predmeta prirode i društva u razrednoj nastavi je izuzetno važan za razumijevanje različitih pojava u prirodi, kao što su svjetlo, zvuk, toplina i kretanje. Učitelji razredne nastave trebaju biti upoznati s konceptom energije kako bi mogli uspješno prenijeti znanje učenicima.
Predavačica dr. sc. Mila Bulić radi na Filozofskom fakultetu u Splitu, sudjelovala je u izradi novog kurikuluma za nastavu prirode i društva u Hrvatskoj. Njezina predavanja se fokusiraju na važnost koncepta energije u kurikulumu predmeta priroda i društvo te na primjenu znanja u praktičnom radu s učenicima.
Stručna usavršavanja su održana u Mostaru u prostorijama Filozofskog fakulteta na sveučilištu i u Livnu OŠ Ivana Gorana Kovačića (foto Mostar, Livno). Ovo nije prva suradnja dr. sc. Mile Bulić, Naklade Alfa i nadležnih ministarstava i zavoda. U mjesecu siječnju su slična stručna usavršavanja organizirana za mentore i učitelje Županije zapadnohercegovačke u prostorijama OŠ Ruđera Boškovića Grude. 
Zahvaljujemo ljubaznim domaćinima koji su nas ugostili u svojim prostorima i svim učiteljima koji su sudjelovali na skupovima. Radujemo se novim susretima.