Početna Sve novosti Događaji Uručena nagrada za drugo mjesto na likovnom natječaju Međunarodni dan...

Uručena nagrada za drugo mjesto na likovnom natječaju Međunarodni dan...

27.03.2023.
Uručena nagrada za drugo mjesto na likovnom natječaju Međunarodni dan...

Posjetili smo OŠ Viktorovac Sisak i uručili nagradu za drugo mjesto na likovnom natječaju Međunarodni dan… učenici VI. c razreda Korneliji Škrinjar.

Na ovogodišnji natječaj pristigli su radovi iz brojnih škola s područja Bosne i Hercegovine koje izvode nastavu po nastavnom planu i programu na hrvatskome jeziku. Posebno su nas razveselili radovi pristigli iz Siska iz OŠ Viktorovac, jer je to bio pokazatelj da se naš rad prati i na području Republike Hrvatske. Jedan od pristiglih radova posebno se svidio povjerenstvu te su ga odlučili nagraditi drugim mjestom na natječaju. Bio je to rad učenice Kornelije Škrinjar, koja se predstavila plakatom Dan Hipija, koji se obilježava 7. ožujka. Predsjednica povjerenstva Vesna Sušac, naglasila je u obrazloženju nagrade da se rad posebno istaknuo odabirom originalnih boja i simbola koji predstavljaju hipi pokret. Zanimljivo je da je učenica Kornelija Škrinjar naglasila da je poseban trud uložila u pronalaženje originalnih boja i pravih nijansi za plakat i da je zbog toga i najviše odlučila obraditi temu hipija. Trud je u konačnici prepoznat i nagrađen.
U suradnji s Alfom Zagreb i promotorom Ivanom Rakarić posjetili smo OŠ Viktorovac, gdje nas je ugostila ravnateljica Višnja Tadić, koja je i inicirala da se učenici jave na natječaj. Posebne zasluge za uspješan nastup na natječaju idu mentorici Irini Đurić, nastavnici likovne kulture. Zahvalnice školi i mentorici, diplomu i nagradu za drugo mjestu učenici uručila je direktorica Naklade ALFA Ana Suton.
Nadamo se da ovo neće biti usamljen slučaj sudjelovanja osnovnih škola iz Republike Hrvatske i da ćemo ostvariti brojne suradnje na ovom kao i na drugim projektima.
Hvala još jednom ljubaznim domaćinima u Sisku i želimo da ih što prije ugostimo u Mostaru.