Početna Sve novosti Događaji Svečana dodjela nagrada za najbolji likovni rad Naklade ALFA d.o.o. Mostar

Svečana dodjela nagrada za najbolji likovni rad Naklade ALFA d.o.o. Mostar

10.03.2023.
Svečana dodjela nagrada za najbolji likovni rad Naklade ALFA d.o.o. Mostar

Proglasili smo pobjednicu ovogodišnjeg jedanaestog po redu likovnog natječaja za učenike osnovnih škola od šestog do devetog razreda koji nastavu pohađaju po planu i programu na hrvatskom jeziku. Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja je Međunarodni dan…

Nagrađeni učenici:
PRVO MJESTO: Lea Anić, XI. d OŠ IVAN GORAN KOVAČIĆ LIVNO
DRUGO MJESTO: Kornelija Škrinjar VI.c OŠ VIKTOROVAC SISAK
TREĆE MJESTO: Ivona Miličević, VII. OSNOVNA ŠKOLA „GROMILJAK“
POSEBNA NAGRADA: Iva Vrljić, VI. 6. PRVA OSNOVNA ŠKOLA JAKLIĆ BUGOJNO
NAGRADA PUBLIKE: Ivona Miličević, VII. OSNOVNA ŠKOLA „GROMILJAK“

Zadatak je bio osmisliti plakat na temu nekog već postojećeg međunarodnog dana ili učenici se mogu prepustiti mašti i predložiti dan koji bi oni rado obilježili te za taj dan iz mašte izraditi plakat.
Cilj je natječaja njegovanje likovne i vizualne kulture, afirmiranje vrsne ilustracije, poticanje dječjeg likovnog stvaralaštva te otkrivanje i afirmiranje dječje darovitosti.
Radove je pregledalo i izabralo te najuspješnije postavilo na izložbu stručno povjerenstvo na čelu s Vesnom Sušac, akademskom kiparicom i profesoricom na FPMIOZ Sveučilišta u Mostaru. Koja će ispred povjerenstva obrazložiti izbor nagrađenih učenika i iznijeti svoj sud o tome kako su učenici odgovorili na postavljeni zadatak.
Dodjela nagrada uz prigodan program održala se u subotu 4. 3. 2023. g. u 12 sati na drugom katu Mepas Mall-a ispred knjižare Alfa.
Nagrade i zahvalnice učenicima, nastavnicima i školama koje su sudjelovale u natječaju uručila je Ana Suton, direktorica Naklade ALFA i profesorica Vesna Sušac. U Svečanom dijelu programa nastupili su učenici: Lena Drežnjak 7.b OŠ Cim recitacijom vlastite pjesma posvećene Cimu i Mostaru, te učenici iz srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića Mostar, Petar Rozć (gitarai), Emanuela zovko s recitacijom Hrvatski jezik, Vladimira Nazora. Na taj način smo ujedno obilježili i mjesec hrvatskog jezika. Program je pripremila i vodila Antonela Vlaho.
Kako je sve to izgledalo pogledajte u galeriji i videu.