Početna Sve novosti Događaji Održana edukacija za mentore i učitelje ŽZH

Održana edukacija za mentore i učitelje ŽZH

14.01.2023.
Održana edukacija za mentore i učitelje ŽZH

Edukacija za mentore i učitelje koja se održala 4. siječnja 2023. g. u OŠ Ruđera Boškovića Grude, bila je usmjerena na savjetovanje učitelja o novoj reformi obrazovanja. Cilj ovog događaja bio je pružiti učiteljima potrebna znanja i vještine kako bi mogli uspješno prilagoditi svoje nastavne metode i pristupe novom kurikulumu koji donosi reforma obrazovanja.

Edukacije su održana u suradnji Zavoda za školstvo Široki Brijeg i Naklade Alfa koja je osigurala vrsne predavače i praktičare koji su sudjelovali u izradi i provedbi novog kurikuluma u Republici Hrvatskoj.
Edukacije održale su gošće, za razrednu nastavu Dr. sc. Katarina Aladrović Slovaček, kurikulum hrvatskoga jezika, profesorice Mila Bulić i Gordana Kralj, Istraživački pristup i koncept Energija u kurikulumu predmeta priroda i društvo.
Edukaciju i okrugli stol s temom novog kurikuluma engleskog jezika održale su profesorice Ondina Sambolek i Katarina Duhović.
Edukacija za mentore je ključna za uspješnu implementaciju reforme obrazovanja. Ona omogućuje mentorima da pruže stručnu podršku učiteljima, što je ključno za poboljšanje kvalitete obrazovanja i osnaživanje učitelja u procesu reforme.