Početna Sve novosti Događaji Književni susret u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar

Književni susret u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar

08.11.2022.
Književni susret u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar

U okviru Mjeseca hrvatske knjige u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru upriličen je susret s književnicom Jasnom Ćorić.
Profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i spisateljica Jasna Ćorić javnosti je od ranije poznata i po emisijama koje uređuje i vodi na Radiopostaji Mir Međugorje, međutim, svojim prvijencem, zbirkom priča Kaleidoskop, koja je prije godinu dana objavljena u nakladništvu Alfe d.d. Zagreb, plijeni pozornost čitateljske publike.

U prepunom amfiteatru tijekom književnoga susreta vladala je sjajna atmosfera. Autorica je na osebujan i zanimljiv način govorila o svom životu i radu te je crticama iz knjige, koja govori o njezinom sretnom djetinjstvu u malom hercegovačkom mjestu uz Neretvu, učenike zainteresirala za štivo koje već od danas mogu potražiti u svojoj školskoj knjižnici i posuditi ga na čitanje.
Moderatorica književnoga susreta je bila direktorica Naklade Alfa d.o.o. Mostar Ana Suton, a druženje s književnicom upotpunili su gosti, učenici i nastavnici, iz OŠ Ivana Gundulića Mostar.
Zahvaljujemo ravnateljici škole Dariji Stojčić i školskoj knjižničarki Mileni Bandić na organizaciji književnoga susreta i višegodišnjoj uspješnoj suradnji.
Veselimo se novim književnim susretima u na nekim novim mjestima, a dotad, kako glasi moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige: Misli na sebe- čitaj!