Početna Sve novosti Događaji IN MEMORIAM profesoru, kolegi, prijatelju i suradniku Nikoli Čuturi

IN MEMORIAM profesoru, kolegi, prijatelju i suradniku Nikoli Čuturi

13.05.2022.
IN MEMORIAM profesoru, kolegi, prijatelju i suradniku Nikoli Čuturi

Dana 4. svibnja iznenada nas je napustio naš dragi prijatelj i kolega Nikola Čutura.
Nikola, inače profesor kemije u Gimnaziji fra Grge Martića Posušje, surađuje s našom izdavačkom kućom skoro od samih početaka rada Naklade Alfa Mostar. Od 2006. godine Nikola radi na izradi udžbenika iz kemije za 7. i 8. razred te je angažiran kao promotor Alfinih udžbenika, djeluje na području ŽZH i HBŽ.

Mnogi su učitelji spomenutih županija upoznali Alfu i Alfine udžbenike upravo preko Nikole koji nas je s ponosom predstavljao. Uvijek dostupan, pouzdan, raspoložen i spreman pomoći veoma brzo je postao omiljena osoba svim učiteljima. Bio je poveznica učitelja s Alfom i Alfina poveznica s učiteljima i školama.


Svojim radom i zalaganjem te svojim pozitivnim i otvorenim stavom dao je veliki doprinos promotivnim uspjesima Alfe. Pomogao je uspješnoj organizaciji seminara, edukacija, distribuciji obrazovnih materijala i donacija za škole i učitelje. Samim tim je dao veliki doprinos poboljšanju kvalitete obrazovanja i očuvanju hrvatske komponente obrazovnog sustava u BiH.


Nikola radi kao Alfin promotor i nakon odlaska u mirovinu, što mu je pričinjalo posebno zadovoljstvo jer je još jedno vrijeme ostao u vezi sa zbornicama i obrazovnim sustavom u kojem je proveo čitav svoj radni vijek. S radom u Alfi prestaje 2018. godine kada ga, na njegov prijedlog, mijenja na poslu promotora kolega Tomislav Matić.

Dragi Nikola, hvala Ti za sve!

ALFA Mostar