Početna Sve novosti Najave Predstavljanje zbirke autobiografskih priča „Kaleidoskop“, autorice Jasne Ćorić

Predstavljanje zbirke autobiografskih priča „Kaleidoskop“, autorice Jasne Ćorić

13.04.2022.
Predstavljanje zbirke autobiografskih priča „Kaleidoskop“, autorice Jasne Ćorić

20. travnja 2022. godine u 19 sati u Galeriji Kraljice Katarina Kosača. 

U Mostaru će, 20. travnja 2022. u 19 satiGaleriji kraljice Katarine Kosača biti upriličeno predstavljanje zbirke autobiografskih priča „Kaleidoskop“, autorice Jasne Ćorić. Zbirka je izišla 1. prosinca 2021. godine u nakladništvu ALFE d. d. Zagreb.

Prva je to zbirka priča za djecu ove profesorice hrvatskog jezika i književnosti koja od 1996. godine predaje materinski jezik u Osnovnoj školi Bijakovići, a potom u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića Čitluk. Od malih nogu pokazuje interes za čitanje, knjige, jezik i pisanje, što postaje njeno cjeloživotno zanimanje. Profesorica Ćorić sudjeluje u brojnim kulturnim i obrazovnim aktivnostima kao članica predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i kao članica Radne skupine zadužene za izradu prijedloga predmetnih kurikula za osnovne škole, gimnazije i općeobrazovne predmete u srednjim strukovnim školama županija u kojima se nastava izvodi po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku. Radijski eter je poznaje kao urednicu i voditeljicu dječje radioemisije „Kocka vedrine“ u programu Radiopostaje MIR Međugorje, od 2010. godine.

O zbirci će govoriti recezenti: fra Ante Marić, Valerija Ćorić, radijska novinarka (Radio Herceg Bosne) i Željka Miletić, profesorica hrvatskog i engleskog jezika. Ispred nakladnika će se obratiti Ana Babić, direktorica naklade Alfa iz Mostara, a nazočnima će se obratiti i sama autorica.

Program će svojim izvedbama uljepšati učenici Osnovne glazbene škole Čitluk.