» Detalj članka
Svjetski dan knjige i autorskih prava

23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava, proglašen 1995. na Glavnoj skupštini UNESCO-a, kao simbolični datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega.

 

Cilj proglašenja Svjetskog dana knjige i autorskih prva, osim što se iskazuje važnost čitanja, jest upravo njegovanje i poštivanje autora i auorskih prava koja su u današnjem modernom i tehnološki napradnom svijetu jako narušena.

 

Svjest o autorskom pravu nije dovoljno istaknuta u javnom prostoru. Čini se, da se ne cijeni autor i njegov trud koji je uložen kako bi jedna knjiga bila objavljena kao ni trud svih onih koji su omogućili da ta knjiga ili udžbenik dođe do čitatelja, jer se savim normalno i bez grižnje savjesti knjige i udžbenici kopiraju i distriburaju te pojedinci ostavruju financijske koristi bez pitanja autora.

 

Jučer smo obilježili i jako važan dan za hrvatsku knjigu. 22. travnja se obilježava Dan hrvatske knjige, odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio Juditu.

 

Kao izdavač jako smo ponosni na naše autore koji su uložili puno truda i znanja i najvažnije od svega ljubavi u brojne knjige i udžbenike koje smo objavili. 

 

Povodom gore navedenih dana važnih za promociju i njegovanje pisane riječi Izdavačka kuća ALFA je u suradnji s autoricom Bojanom Meandžijom omogućila besplatan pristup čianju knjige "Trči ne čekaj me..." 

 

Autorica Bojana na svom facebook profilu je napisala sljedeće - "Za sve one male i malo veće koji žele čitati knjigu "Trči! Ne čekaj me.." a ne mogu do knjižnice jer (još) nije otvorena, izdavačka kuća Alfa i ja vam u dogovoru dajemo mogućnost online čitanja (read-only format). Moći ćete zaviriti u knjigu od ponoći pa sve do 30.06.2020. Kada kliknete na poveznicu, ispod naslova imate jedan zanimljiv link (crvene boje) pod nazivom: "Bojanina autorska snimka posljednjeg prestanka opće opasnosti u Karlovcu 07.08.1995." Snimljena je davne 1995. sa mog balkona! Uživajte i javite dojmove  Podijelite objavu sa prijateljima.."

Poslušajmo Bojanu i podjelite dolje navedene linkove i sretan vam Svjetski dan knjige i autorskih prava!

 

https://www.youtube.com/watch?v=Jefs6SOHhNo&feature=youtu.be

https://nastava.alfa.hr/trci-ne-cekaj-me
ALFA ONLINEALFA AKCIJA
PRETRAGA
NAČIN PLAĆANJA
  • plaćajte on-line na brz, jednostavan i siguran način
  • plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, internet bankarstvom
  • plaćanje kreditnom karticom
DOSTAVA
  • dostava u sve dijelove BiH, uvijek na Vaša kućna vrata
  • opći uvjeti poslovanja
NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR
dr. Bariše Smoljana 1c
88000 - MOSTAR, BiH
e -Mail : prodaja@naklada-alfa.ba
tel.: +387 36 334 145
fax: +387 36 334 146
2015 © Sva prava pridržana NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR CMS & WebShop by Ave-Studio