» Detalj članka
ADVENT U KNJIŽARI ALFA

Posjetitelji i kupci knjižare ALFA i ovog prosinca su uživali u brojnim predbožićnim aktivnostima koje nam donosi Advent.

Iako je Božić tek 25. prosinca, kako volimo taj blagdan čini nam se uvijek kako prebrzo prođe, a u posljednje vrijeme smo se komercijalizacijom odmaknuli od pravog značenja Božića.

Stoga smo Adventom u knjižari ALFA pokušali vratiti prave vrijednosti i značenje Božića kroz brojne sadržaje koje smo pripremili za naše posjetitelje, osobito one najmlađe.

 

Sve je krenulo 1. prosinca kada su najmlađi posjetitelji izrađivali božićne ukrase kojim su kitili Alfino božićno drvce. Drvce je bilo izvsno okićeno, a mali kreativci su nam pokazali kako se mogu izraditi jednostavni, a lijepi ukrasi od papira. 

 

Sveti Nikola najdraži dječji svetac i u knjižaru ALFA je donio svoje slatkiše tako su svi posjetitelji knjižare 5. i 6. prosinca uživali u slatkišima.

 

8. prosinca smo pročitali božićnu priču. Kolegica Antonela Vlaho je ispričala zašto slavimo Božić. Tko je bio Isus te zašto se u sjećanje na njegovo rođenje, koje je bilo u vrlo skromnim i teškim uvjetima, prave božićne jaslice.

 

11.12. smo se družili s Mirom Naletilićem, autorom leksikona "101 filmska ikona". Nakon prvjenca "101 junak moga djetinstva", Miro nam je predstavio izvrsni leksikon filmskih umjetnika koji je poseban i drugačiji, jer svaka ikona govori o sebi u prvom licu, a čitatelj kroz mini biografiju otkriva o kojoj osobi je riječ. Ono što ovu knjigu čini još posebnijom jesu ilustracije koje su oslikali učenici Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega. Cijelu večer glazbeno je uljepšala učenica OGŠ Brotnjo Maja Prusina na violini. 

 

13.12. na blagdan sv. Lucije tradicionalno smo sijali božićnu pšenicu. Vrijedne male ručie su nam u tome pomogle.  

 

19. prosinca je bio vrhunac svih adventskih događanja. Imali smo božićnu priredbu koju su izvodili učenici OŠ Ilije Jakovljevića, OŠ Antuna Branka Šimića i OŠ Bartola Kašića te Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića iz Mostara. 

Nastupali su sljedeći učenici: Sara i Josipa Šarić na violini, Ana Marijanović je otpjevala pjesmu Bijeli Božić, Petra Glibo i Tamara Aničić su izvele skladbe na violini, a Marko Martino Šušak na gitari. Program je vodila Suzana Markotić.  

Kako je bilo ovog Adventa u knjižari ALFA pogledajte u našoj galeriji.
ALFA AKCIJA
PRETRAGA
NAČIN PLAĆANJA
  • plaćajte on-line na brz, jednostavan i siguran način
  • plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, internet bankarstvom
  • plaćanje kreditnom karticom
DOSTAVA
  • dostava u sve dijelove BiH, uvijek na Vaša kućna vrata
  • opći uvjeti poslovanja
NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR
dr. Bariše Smoljana 1c
88000 - MOSTAR, BiH
e -Mail : prodaja@naklada-alfa.ba
tel.: +387 36 334 145
fax: +387 36 334 146
2015 © Sva prava pridržana NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR CMS & WebShop by Ave-Studio