» Detalj članka
Dodijeljene nagrade učenicima za najbolji likovni rad

Likovni najtječaj za najbolji likovni rad učenika osnovnih škola u organizaciji Naklade ALFA i ove godine je pokazao veliku nadarenost naših učenika. Iz godine u godinu pristiglih je radova sve više, što govori o kvaliteti samog natječaja. Ovogodišnja tema je bila Stećci (ornamenti)

 

Cilj je natječaja njegovanje likovne i vizualne kulture, afirmiranje vrsne ilustracije, poticanje dječjeg likovnog stvaralaštva te otkrivanje i afirmiranje dječje darovitosti.

 

Drago nam je da su se škole odazvale u ovolikom broju, ali i da svoje talente koji se njeguju i potiču upravo u školama pokažu široj publici, tako osim izvrsnih radova u kojima posjetitelji Mepas Mall-a mogu uživati, na današnjoj dodjeli u zabavnom programu sudjeluju učenici koji nam kroz program pokazuju svoje talente od pjevanja do recitiranja te nam je drago da možemo kroz ovakve programe predstavljati vrijedni rad učenika i njihovih nastavnika, istaknula je direktorica Naklade ALFA Ana Babić.  

 

Predsjednica stručnog povjerenstva profesorica Vesna Sušac je kazala kako je ovogodišnji motiv izrade rada bio “stećak” koji je povijesna i kulturna baština Bosne i Hercegovine. Stećak je sam po sebi jako zanimljiv, a njegovi motivi koji su uklesani u kamen izvrsna podloga za izradu rada u nekoj od tehnika grafike. Stoga je preporučena tehnika ovog likovnog natječaja upravo neka od grafičkih tehnika. I ove godine je pristiglo monoštvo uspješnih radova te povjerenstvu nije bio nimalo lagan zadatak odabrati one najuspješnije, istaknula je prof. Sušac. 

 

Najuspješniji je bio rad Ane Miloš učenice 8.2 razreda OŠ Antuna Branka Šimića iz Mostara, drugo mjesto je pripalo Gabrijeli Radoš učenici 7. razreda OŠ fra Mije Čuića Bukovica iz Tomislavgrada, treće mjesto je pripalo Marti Šimić učenici 9.a razreda iz OŠ fra Stipana Vrljića Sovići iz Gruda. 

Posebne nagrade dodijeljene su učenicama Magdaleni Dalić 8.d iz OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Livna te Leonardi Vuga 9.4 iz OŠ Petra Bakule iz Mostara.

Najuspješniji rad po mišljenju publike odnosno naših pratitelja na facebook stranici bio je rad Sanje Đerek učenice 7.a OŠ "Franica Dall'era" iz Vira.  

 

Cijeli program obaogatili su svojim sudjelovanjem učenici Anđela Lea Soldo iz OŠ Petra Bakule koja je publiku upoznala više o povijesnoj ulozi stećaka na našim prostorima, pjesmu Modra rijeka, Maka Dizdara recitirale su učenice Marijana Kordić i Iva Drinovac iz OŠ Ivana Gundulića Mostar, a glazbom su upotpunili cijelu svečanost  Mia Anić učenica OŠ Ivana Gundulića Mostar te zbor OŠ Čerin pod vodstvom profesorice Ignacije Sušac.   

 

Bosna i Hercegovina je bogata nekropolama stećaka, a jedna od prepoznatljivijih je ona nekropola "Radimlja" kod Stoca, stoga će nagrađeni učenici imati prigodu ju posjetiti i saznati nešto više o stećcima i našoj kulturnoj i povijesnoj baštini.  

Kako je bilo na samoj dodjeli pogledajte u našoj galeriji
ALFA AKCIJA
PRETRAGA
NAČIN PLAĆANJA
  • plaćajte on-line na brz, jednostavan i siguran način
  • plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, internet bankarstvom
  • plaćanje kreditnom karticom
DOSTAVA
  • dostava u sve dijelove BiH, uvijek na Vaša kućna vrata
  • opći uvjeti poslovanja
NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR
dr. Bariše Smoljana 1c
88000 - MOSTAR, BiH
e -Mail : prodaja@naklada-alfa.ba
tel.: +387 36 334 145
fax: +387 36 334 146
2015 © Sva prava pridržana NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR CMS & WebShop by Ave-Studio