» Detalj članka
Predstavljena knjiga "BORBA ZA ŽIVOT"

Sinoć je promovirana knjiga BORBA ZA ŽIVOT, autorice Marine Kljajo-Radić. Alfina biblioteka knjiga za mladež, postala je bogatija za još jednu izvrsnu knjigu, a sada je i promovirana u Mostaru rodnom gradu autorice Marine Kljajo-Radić.

Sretni smo da je upravo ovakva knjiga objavljena u Alfinom izdanju, te da smo se dotakli teme kako je svaki život vrijedan i ma kako se beznačajan činio, ipak poseban, i s razlogom, stoga čuvajmo život, istaknula je direktorica naklade ALFA d.o.o. Mostar, Ana Babić u uvodnom obraćanju. 

Knjiga prokušane književnice Marine Kljajo-Radić, pod naslovom Borba za život, tematski je novum u književnosti za djecu. Pisana je ne samo iz pozicije nego i iz iskustva majke koja je odlučila roditi dijete usprkos protivljenju sredine u kojoj živi, prognozama liječnika, koje nisu najbolje, pa i uz rizik vlastitoga života. Sve to, međutim, prožeto je i doživljavanjem djeteta, koje od prvoga otkucaja srca ima samo jednu želju – a to je život. Cijeli veliki svijet stoji nasuprot jednomu krhkom ljudskom stvorenju – majci koja (iako sama u svojim strahovima i dvojbama) brani i čuva život u svome krilu, život djeteta koje jedinu nadu ima u tome da će to nastojanje uspjeti. Bitka je to Davida i Golijata koja nas uči da u svijetu oko nas postoje ljudi koji su, iako nitko za njih ne zna, iznašli snage da vode i one naizgled izgubljene bitke, između ostalog je kazao urednik Božidar Prosenjak.

 

Dr.sc. Marija Vasilj istaknula je stil i način pisanja ovog romana iz književnoteorijskog kuta, te pohvalila spoj imaginacije i stvarnosti te posebnu pripovjedačku tehniku autorice koja je uspjela ovakvu temu prilagoditi djeteju čitatelju.

Moderatorica programa bila je Tina Laco, a glazbeno su večer upotpunili Andrej Aničić i Ante Kljajo. 

 

A kako je bilo na promociji možete vidjeti u našoj galeriji.
ALFA AKCIJA
PRETRAGA
NAČIN PLAĆANJA
  • plaćajte on-line na brz, jednostavan i siguran način
  • plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, internet bankarstvom
  • plaćanje kreditnom karticom
DOSTAVA
  • dostava u sve dijelove BiH, uvijek na Vaša kućna vrata
  • opći uvjeti poslovanja
NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR
dr. Bariše Smoljana 1c
88000 - MOSTAR, BiH
e -Mail : prodaja@naklada-alfa.ba
tel.: +387 36 334 145
fax: +387 36 334 146
2015 © Sva prava pridržana NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR CMS & WebShop by Ave-Studio