» Detalj članka
KAKO PRIPREMITI DIJETE ZA ŠKOLU

Treću godinu za redom Naklada ALFA organizira seminare za sve roditelje, odgajtelje i učitelje o temi Prvi put u školi te Govor, komunikacija, čitanje i pisanje. Predavači su bili učitelj Damir Domišljanović i Maja Mustapić, dipl. logoped.  

 

Ove teme odabiremo jer se ukazala potreba skrenuti pozornost na poteškoće i nedoumice s kojima se roditelji susreću na početku novog životnog razdoblja budućih školaraca. 

Roditelji u želji da što bolje pripreme svoje dijete za školu, možda ponekad i pretjeraju, te dijete dovedu u stresnu situaciju. Iz kuta učitelja, ali i roditelja, Damir je dao savjete da to razdoblje prilagodbe na školu, prođe sa što manje stresa.

Pripremiti dijete za školu znači pripremiti ga da se zna brinuti o sebi samostalno. Što to znači, i na koji način to učiniti, te brojni drugi savjeti od toga koji je pribor najbolji za malog školarca, kakav mu prostor za učenje treba omogućiti. Damirovi su savjeti roditeljima, odgajateljima i učiteljima koji su nazočili seminaru svakako olakšali i dali dobre smjernice kako napraviti dobru pripremu tijekom ovog ljeta. 

 

Maja Mustapić se osvrnula na sve češće poteškoće koje se javljaju u govoru i komunikaciji predškolaca. Što je uzrok tih poteškoća, kako i na koji način se mogu ukloniti. Kada se roditelj treba savjetovati sa stručnjakom, te koje jednostavne igre roditelj može igrati sa svjim djetetom te na taj način potaknuti i otkloniti poteškoće u govoru i komunikciji koje kasnije mogu dovesti do poteškoća u učenju, prvenstveno u čitanju i pisanju.

 

Kako bi roditelji bezbrižno mogli slušati predavanja, Naklada ALFA je organizirala mini-radionicu za male buduće školarce i one malo starije, koja je razultirala izvrsnim radovima. 

Predavanja su održana 24.6.2017.  s početkom u 11,00 sati u dvorani Princess Hotela Mepas.
ALFA AKCIJA
PRETRAGA
NAČIN PLAĆANJA
  • plaćajte on-line na brz, jednostavan i siguran način
  • plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, internet bankarstvom
  • plaćanje kreditnom karticom
DOSTAVA
  • dostava u sve dijelove BiH, uvijek na Vaša kućna vrata
  • opći uvjeti poslovanja
NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR
dr. Bariše Smoljana 1c
88000 - MOSTAR, BiH
e -Mail : prodaja@naklada-alfa.ba
tel.: +387 36 334 145
fax: +387 36 334 146
2015 © Sva prava pridržana NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR CMS & WebShop by Ave-Studio