» Detalj članka
Sonja Jurić - predstavila slikovnicu "Odmori se, mama!"

U Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru održan je bogat program u povodu Majčinog dana – priredba te promocija najnovije slikovnice mostarske književnice Sonje Jurić, njene 18. knjige, pod nazivom “Odmori se, mama”. Nije slučajno ova promocija održana uz Majčin dan – spisateljica je knjigu posvetila svojoj majci Magdaleni, koja je iznenada preminula prošle godine.

“... Osobno vjerujem da nas majke, na neki način, uvijek čuvaju i da su stalno uz nas. Ovu slikovnicu također sam posvetila svima onima kojima mama nedostaje... na isti način kao meni moja”, napisala je na početku slikovnice.

Kao trajnu uspomenu na ovaj dan – ili, kako je rekla – kao mali podsjetnik na ovo obilježavanje Majčina dana – autorica je knjižnici škole darovala 30 slikovnica. 

Sonja je ovu slikovnicu objavila u vlastitoj nakladi, a za pomoć u realizaciji knjige, ali i cijelog ovog programa, zahvalila je cijelom timu ljudi koji su pomogli u realizaciji, a to su: lektorica i profesorica Ivona Baković, koja je osim ove lektorirala još nekoliko knjiga i slikovnica Sonje Jurić, Helena Biloš, autorica sjajnih ilustracija, inače učenica drugog razreda Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara, Dženad Lulić, grafički urednik i prelomaš koji je priredio sve njene dosad objavljene knjige. Posebno se zahvalila i Mileni Jukić Bandić, knjižničarki koja je na prvom mjestu prijateljica, odgajateljica i velika podrška svim učenicima i djelatnicima ove škole.

Voditeljica programa bila je Mihaela Jurić, a u programu priredbe povodom Majčina dana i promociji knjige sudjelovali su učenici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, i to u glazbenmom, plesnom i literarnom prinosu, te se kroz bogat program zahvalili svojim majkama za sve što su učinile i još uvijek čine za njih.

 

Kvalitetan rad Sonje Jurić kao autorice je prepoznat te je ove godine nominirana ispred Bosne i Hercegovine za Memorijalnu nagradu "Astrid Lindgren", to je najvrijednija nagrada za književnost u svijetu. 

Ova i druge Sonjine slikovnice dostupne su u knjižari ALFA. 
ALFA AKCIJA
PRETRAGA
NAČIN PLAĆANJA
  • plaćajte on-line na brz, jednostavan i siguran način
  • plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, internet bankarstvom
  • plaćanje kreditnom karticom
DOSTAVA
  • dostava u sve dijelove BiH, uvijek na Vaša kućna vrata
  • opći uvjeti poslovanja
NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR
dr. Bariše Smoljana 1c
88000 - MOSTAR, BiH
e -Mail : prodaja@naklada-alfa.ba
tel.: +387 36 334 145
fax: +387 36 334 146
2015 © Sva prava pridržana NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR CMS & WebShop by Ave-Studio