» Detalj članka
Književnici Dubravko Jelačić-Bužimski i Božidar Petrač posjetili škole

Naklada Alfa svake godine organizira književne susrete u osnovnim školama koji su i predviđeni nastavnim planom i programom.

 

Književnim susretima želimo mladima približiti autore njihovih lektira, kako bi zavoljeli čitanje i književnost koja je temelj svakog obrazovanja, kazala je Ana Babić, direktorica Naklde ALFA. 

Ove godine susrete smo organizirali s književnicima Božidarom Petračem i Dubravkom Jelačić-Bužimskim.

Božidar Petrač je predsjednik Društva hrvatskih književnika Republike Hrvatske, vrsni poznavatelj književnosti i književni kritičar, glavni urednik za književnost u našoj izdavačkoj kući.

 

Dubravko Jelačić-Bužimski je pripovjedač, esejist, feljtonist, dramatičar, romanopisac i scenarist, a učenici su ga upoznali po trilogiji o Martinu, točnije njegova knjiga Sportski život letećeg Martina ušla je u lektiru za više razrede osnovne škole, a priče o Martinu Dubravko je složio u trilogiju te je objavio još dva romana s glavnim likom Martinom, Balkanska Mafija i Martin protiv CIA-e i KGB-a.
Dubravko je i dramatičar i scenarist, radio je kao urednik na Hrvatskoj radioteleviziji više od 20 godina. Uređivao je popularne dramske serije kao što su Vaši i naši, Odmori se, zaslužio si, Duga mračna noć.

Napravio je i izvrsne kratke dokumentarne filmove o velikim hrvatskim književnicima. U sklopu ovih književnih susreta prikazan je po jedan kratki film o poznatom hrvatskom povijesnom književniku (poput Augusta Šenoe, Ivane Brlić-Mažuranić, Slavka Kolara...) koji je napravljen u vidu intervjua, filmovi se zovu Razgovor sa sjenama.

 

Nakon filma učenci su razgovarali s Božidarom Petračem i Dubravkom Jelačić-Bužimskim o njihovom književnom i medijskom djlovanju.

 

Ovi susreti su bili izvrsna kombinacija učenja o medijskoj kulturi i književnosti i njihovoj ulozi danas.
Ovom prigodom posjetili smo 14 škola. Svakako bi istaknuli OŠ Stolac, gdje su učenici priredili poseban susret gdje su oni iscenirali intervju s našim gostima, govorili neka njihova djela te sve zaokružili lijepim glazbenim programom.

Kako je bilo na susretima pogledajte u našoj fotogaleriji.

 
ALFA AKCIJA
PRETRAGA
NAČIN PLAĆANJA
  • plaćajte on-line na brz, jednostavan i siguran način
  • plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, internet bankarstvom
  • plaćanje kreditnom karticom
DOSTAVA
  • dostava u sve dijelove BiH, uvijek na Vaša kućna vrata
  • opći uvjeti poslovanja
NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR
dr. Bariše Smoljana 1c
88000 - MOSTAR, BiH
e -Mail : prodaja@naklada-alfa.ba
tel.: +387 36 334 145
fax: +387 36 334 146
2015 © Sva prava pridržana NAKLADA ALFA d.o.o. MOSTAR CMS & WebShop by Ave-Studio